Leven in de abdij

Bezinningshuis

Het Bezinningshuis van de abdij Affligem biedt individuele gasten de mogelijkheid om één of meerdere dagen in de abdij te vertoeven.  Zij kunnen onze gebedsdiensten aan de hand van onze dagorde meevieren. Ook studenten kunnen zich op hun examens komen voor bereiden in ons bezinningshuis.  We bieden een rustig kader aan om even de drukte van elke dag te vergeten.

Stel daarom uw vraag om bij ons te verblijven via onze email: info@abdijaffligem.be

 

Aanbidding

Er is de mogelijkheid om wekelijks aan te sluiten bij de nachtaanbidding op vrijdag in de abdij. Dit vindt plaats in de aanbiddingskapel en is de hele nacht toegankelijk via de parking van de abdij. Een team van moedige leken zal de hele nacht waken bij het Heilig Sacrament.

20.20 u. Rozenhoedje met de Blijde Geheimen

21 u. Dagsluiting met de abdijgemeenschap

aansluitend aanbidding met verschillende gebedsmomenten en zang

7 u. einde en koffie

7.30 u. Lauden (ochtendgebed) met de abdijgemeenschap

8 u. eucharistie met de abdijgemeenschap

Zegenkapel en Misintenties

Wenst u een monnik-priester te spreken voor het sacrament van de verzoening? Of wil u een zegen vragen? U kan ook een Eucharistieviering op laten dragen ter intentie van uw overleden familieleden of om een gunst. 

U kan daarvoor contact opnemen via de telefoon (053 66 70 25) of via volgend e-mailadres:                              info@abdijaffligem.be

Tijdschrift voor Liturgie

Vanuit de gemeenschap werd er tot eind 2016 een uitgave verzorgd rond liturgie. Het biedt achtergrondliteratuur bij geschiedenis en als leidraad bij de liturgiebeleving na vaticanum II.