Leven in de abdij

Bezinningshuis

Het Bezinningshuis van de abdij Affligem biedt individuele gasten de mogelijkheid om één of meerdere dagen in de abdij te vertoeven.  Zij kunnen onze gebedsdiensten aan de hand van onze dagorde meevieren. Ook studenten kunnen zich op hun examens komen voor bereiden in ons bezinningshuis. We bieden een rustig kader aan om even de drukte van elke dag te vergeten.

Stel daarom uw vraag om bij ons te verblijven via onze email: info@abdijaffligem.be

Aanbidding

Er is de mogelijkheid om wekelijks aan te sluiten bij de aanbidding op vrijdag in de abdij. Dit vindt plaats in de aanbiddingskapel en is toegankelijk via de parking van de abdij.

Een team van moedige leken zal waken bij het Heilig Sacrament.

We beginnen om 13 uur en eindigen om 22.30 uur.

Samen met de monniken bidden we de completen om 21 uur. Aansluitend houden we plechtig Lof en zegen met het Allerheiligste. Er is de mogelijkheid tot persoonlijke biecht.

Zegenkapel en Misintenties

Wenst u een monnik-priester te spreken voor het sacrament van de verzoening? Of wil u een zegen vragen? U kan ook een Eucharistieviering op laten dragen ter intentie van uw overleden familieleden of om een gunst. 

U kan daarvoor contact opnemen via de telefoon (053 66 70 25) of via volgend e-mailadres:                              info@abdijaffligem.be

Tijdschrift voor Liturgie

Vanuit de gemeenschap werd er tot eind 2016 een uitgave verzorgd rond liturgie.

%d bloggers liken dit: