Leven in de abdij

Bezinningshuis

Het Bezinningshuis van de abdij Affligem biedt individuele gasten de mogelijkheid om één of meerdere dagen in de abdij te vertoeven.  Zij kunnen onze gebedsdiensten aan de hand van onze dagorde meevieren. Ook studenten kunnen zich op hun examens komen voor bereiden in ons bezinningshuis.  We bieden een rustig kader aan om even de drukte van elke dag te vergeten.

Stel daarom uw vraag om bij ons te verblijven via onze email: info@abdijaffligem.be

 

Aanbidding

Er is de mogelijkheid om wekelijks aan te sluiten bij de nachtaanbidding op vrijdag in de abdij. Dit vindt plaats in de aanbiddingskapel en is de hele nacht toegankelijk via de parking van de abdij. Een team van moedige leken zal de hele nacht waken bij het Heilig Sacrament.

20.20 u. Rozenhoedje met de Blijde Geheimen

21 u. Dagsluiting met de abdijgemeenschap

aansluitend aanbidding met verschillende gebedsmomenten en zang

7 u. einde en koffie

7.30 u. Lauden (ochtendgebed) met de abdijgemeenschap

8 u. eucharistie met de abdijgemeenschap

Zegenkapel

Tijdelijk kan u terecht aan onze poort voor de bekende zegenkapel en voorlopig niet meer in de kerk. Dit kan voor u een hartverwarmende babbel worden indien je zelf wenst je even te laten bevragen en bezielen door de aanwezige monnik-priester. 

Dit kan dagelijks tussen 9 en 12 u. & van 15 tot 17.45 u. (gesloten tijdens de gebedsdiensten).

Misintenties

Ook vandaag kan u ons vragen om een Eucharistieviering op te dragen ter intentie van uw overleden familieleden in onze abdijkerk.  U kan daarvoor contact opnemen via de zegenkapel of via volgend emailadres:

info@abdijaffligem.be

Tijdschrift voor Liturgie

Vanuit de gemeenschap werd er tot eind 2016 een uitgave verzorgd rond liturgie. Het biedt achtergrondliteratuur bij geschiedenis en als leidraad bij de liturgiebeleving na vaticanum II.